Coffee

Waarom zou je koffie willen gaan branden? Het aanbod is al overweldigend, dus wat heb je toe te voegen? Ruim 3 jaar na de start van Giraffe Coffee is echter duidelijk dat we met onze branderij wel degelijk het verschil weten te maken. Wij en onze afnemers hebben vele onderscheidingen mogen ontvangen. In AD-Koffietest worden we elk jaar met afstand uitgeroepen tot beste koffiebrander van het jaar.

We zoeken naar pareltjes in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De koffie selecteren we uiteraard op basis van smaak; meer in het bijzonder zoeken we naar balans en complexiteit, maar soms kan het ook de elegantie zijn die ons aanspreekt. We brengen voor blends koffies bij elkaar waarbij ‘het geheel’ ons fascineert.

Maar wat is de kern van Giraffe? Waarom kiezen we juist die ene koffie wel en die dertig andere die bij ons op de cupping tafel staan niet? We opereren immers in een niche. Het is allemaal van bijzonder hoog niveau. Al die samples zijn al goedgekeurd door de beste koffieproevers ter wereld! Dus waar steken wij onze nek voor uit? Het is juist die koffie waar je telkens maar weer naar toe loopt op de cuppingtafel. Het is die koffie waar we enthousiast over raken, waar we het jammer van vinden dat er maar 150 ml in een in een cuppingbowl zit; het zijn de koffies waar je dat gevoel van kippenvel bij krijgt.

Een andere tak van sport is het samenstellen van blends. Wil je eens proeven hoe mooi dat kan zijn? Probeer dan zeker onze eerste blend:  “The Blend”. Het is een beetje de signature van Giraffe geworden.

 “The Blend” staat voor heerlijke romige zoete pure chocolade met een hint van citrus en een hele ‘cleane’ smaak zonder bitters. Ook heeft hij iets ongrijpbaars waardoor je er altijd een tweede kopje van wilt.

Naast onze blend hebben we een aantal single origine koffies. Dit zijn koffies van een enkele plantage binnen een bepaald land. Voor ons moeten ze een eigen karakter hebben. Dat zijn bijvoorbeeld de onverwachte tonen van cassis of tomaat – zoals in onze Kenia, de complexiteit in onze Yirgacheffe, de elegantie van de Guatemala…