Algemeen

Waarom zou je koffie willen gaan branden? Het aanbod is al overweldigend, dus wat heb je toe te voegen? Bijna 3 jaar na de start van Giraffe Coffee is duidelijk dat we met onze branderij het verschil hebben weten te maken.

We zoeken naar pareltjes in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Natuurlijk selecteren we daarbij op basis smaak en meer in het bijzonder naar balans en complexiteit, maar soms kan het ook de elegantie zijn die ons aanspreekt. We brengen voor blends koffies bij elkaar waardoor ‘het geheel’ ons fascineert.
Maar wat is de kern van Giraffe? Waarom kiezen we juist die ene koffie wel, en die dertig andere koffies niet, die bij ons op de cupping tafel staan? We opereren immers in een niche. Het is allemaal van bijzonder hoog niveau. Al die samples zijn al goedgekeurd door de beste koffieproevers ter wereld.
Waar steken wij onze nek voor uit? Het is juist die koffie waar je telkens maar weer naar toe loopt op de cupping-tafel. Het is die koffie waar we enthousiast over raken, waar we het jammer van vinden dat er maar 150 ml in een in een cuppingbowl zit, het zijn de koffies waar je dat gevoel van kippenvel bij krijgt. Coffee with Goose Bumps!

Een andere tak van sport is het samenstellen van blends. Wil je eens proeven hoe mooi dat kan zijn? Probeer dan zeker onze eerste blend:  “The Blend”. Het is een beetje de signature en iPhone van Giraffe geworden.

 “The Blend” staat voor heerlijke romige zoete pure chocolade met een hint van citrus en hele ‘cleane’ smaak zonder bitters. Het is een koffie die je hele dag zou willen drinken. Hij  heeft ook iets ongrijpbaars waardoor je er altijd een tweede kopje van wilt.
Naast onze blend hebben we een aantal single origine koffies. Dit zijn koffies van een enkele plantage binnen een bepaald land. Voor ons moeten ze een eigen karakter hebben. Dat zijn de onverwachte tonen van cassis of tomaat – zoals in onze Kenia, de kick-ass complexiteit in onze Yirgacheffe, de elegantie van de Costa Rica…