Algemeen

Waarom zou je koffie willen gaan branden? Het aanbod is al overweldigend, dus wat heb je toe te voegen? Bijna 5 jaar na de start van Giraffe Coffee is duidelijk dat we met onze branderij het verschil hebben weten te maken.

We zoeken naar pareltjes in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Natuurlijk selecteren we daarbij op basis smaak en meer in het bijzonder naar balans en complexiteit, maar soms kan het ook de elegantie zijn die ons aanspreekt. We brengen voor blends koffies bij elkaar waardoor ‘het geheel’ ons fascineert.

We opereren  in een niche. Koffies die ons worden aangeboden zijn allemaal van bijzonder hoog niveau.en en goedgekeurd door de beste koffieproevers ter wereld.
Dus waar steekt Giraffe zijn nek voor uit? Het zijn die koffies waar je telkens maar weer naar toe loopt op de cupping-tafel. De koffies waar we dat gevoel van kippenvel bij krijgen.

Trots zijn we op onze blends. Wil je eens proeven hoe mooi dat kan zijn? Probeer dan zeker onze eerste blend:  “The Blend”. Koffie met een heerlijke romige zoete pure chocolade, een hint van citrus en hele ‘cleane’ smaak zonder bitters. Het is een koffie die je hele dag zou willen drinken. Hij  heeft ook iets ongrijpbaars waardoor je er altijd een tweede kopje van wilt.
Naast onze blend hebben we een aantal single origine koffies. Dit zijn koffies van een enkele plantage binnen een bepaald land. Voor ons moeten ze een eigen karakter hebben. Dat zijn de onverwachte tonen van cassis of tomaat – zoals in onze Kenia, de kick-ass complexiteit in onze Yirgacheffe, de elegantie van Guatemala…