Giraffe Academy

Giraffe Coffee Academy

Wil je meer kennis of vaardigheden opdoen in het zetten van koffie? Bekijk dan hieronder ons trainingsaanbod en laat je onderdompelen in de fascinerende wereld van koffie.

SCA trainingen

De Specialty Coffee Association (SCA) is een internationale non-profit organisatie die duizenden koffieprofessionals, van producenten tot baristas, over de hele wereld verbind. Door middel van openheid en het delen van kennis zorgt SCA voor een sterke band binnen de specialty coffee industrie.

De SCA heeft samen met haar leden een trainingsprogramma opgesteld wat bestaat uit 6 modules:

image1

Deze modules bevatten alle facetten van het koffievak en mogen alleen gegeven worden door een geautoriseerde SCA trainer. Laat Giraffe Coffee deze trainer nou net in huis hebben in de persoon van Tilly van Arendonk. Zij brengt je met veel plezier en enthousiasme de benodigde kennis en vaardigheden bij.

83a3ffe8-0fea-489d-8c39-ef68f98b032e

De komende periode gaan wij ons trainingsaanbod verder uitbreiden maar we starten voor nu met twee trainingen:

Barista Foundation | 1 dag | €260,-

Welkom in de wereld van de barista! Deze cursus is ontworpen om de basis barista skills te introduceren voor koffieliefhebbers zonder enige ervaring in de koffie, maar wel met de passie om barista te worden. Tijdens de training leer je molens afstellen, espresso zetten en cappuccino schenken, maar we gaan ook in op de achtergrond van koffie. Examen kan eventueel meteen worden afgenomen.

Inclusief lunch en natuurlijk heel veel lekkere koffie

Barista intermediate | 1,5 dag |  €450,-

De baristawereld is al bekend voor je, maar je wil toch iets meer weten? Dan is de barista intermediate de cursus voor jou! In 1 dag wordt geleerd een koffierecept te analyseren en te verbeteren. Daarnaast leer je meerdere drankjes op snelheid te maken zoals een barista in de bar moet kunnen. Uiteraard wordt er veel koffie geproefd en ga je naar huis met goede latte art skills! Examen wordt een week later afgenomen.

Inclusief lunch & alleen maar goede koffie. Voor deelname aan deze training is de Barista Foundation niet verplicht, mits je enige ervaring hebt met koffie.

Aankomende Trainingsdata:

Barista Foundation (1 dag)

donderdag 27 september 2018

zaterdag 20 oktober 2018 

Barista Intermediate (1,5 dag)
vrijdag 7 + maandag 10 september 2018 

– woensdag 3 + vrijdag 5 november 2018

Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige trainingen of wil je je alvast aanmelden?
Vul dan het contactformulier in.

Naam (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Ik heb interesse in

Eventueel extra informatie