Ethiopia – Yirgacheffe Reko (Grade 2)

Ethiopia – Yirgacheffe Reko (Grade 2)

€9,90€36,00

POETRY IN A CUP

Ethiopië blijft ons jaar in jaar uit verbazen met fascinerende koffies. Vooral in en rondom Yirgacheffe vind je een enorme diversiteit aan smaken. Wat voor een wijngebied als de Bourgogne op gaat, geldt ook hier voor dit beroemde koffiegebied in het zuiden van Ethiopië.

Micro-klimaten

Ondanks dat het gebied klein is, zijn het de verschillende micro-klimaten en verwerkingswijzen die zorgen voor een groot onderscheid aan smaken. ‘De neus’ van deze Reko is duidelijk limoen. In de mond ontplooit zich een eindeloze reeks smaken waarin voor iedereen iets bijzonders valt te herkennen.

Een Australische afnemer schreef ons over deze Reko:

This is poetry in a cup“.

Met Rotterdamse nuchterheid zeggen wij : “complex of gelaagd”.

Ook wij zijn natuurlijk heel enthousiast over deze gewassen Reko. Neem alleen al die prachtige citrustoon die mooi rond is. Typisch ook voor een Yirgacheffe: een bergamot-karakter dat je herinnert aan een verfijnde Earl Grey thee. Opvallend is de elegante body waarop de kruidigheid en steenfruit mooi uitkomen. We proeven rode druiven, abrikoos en rijpe perzik.

Deze Reko is voor ons het voorbeeld van een koffie die een volledige balans heeft op hoofd-smaakkenmerken (zoet, fris, body, bitter) en daarnaast een exceptionele diepgang aan toevoegt aan fruit, kruidigheid en bloemigheid.

Land: Ethiopië

Regio: Yirgacheffe

Hoogte: 1900 – 2250 m

Verwerkingsproces: gewassen

Oogst: november 2016 – januari 2017

Variëteit: heirloom

Smaakprofiel: elegant, frisse tonen, zeer complex

Body: medium

Branding: espresso

Smaak: citrus, fruitig

Wissen

Extra informatie

Gewicht

250 g, 500 g, 1000 g

Branding

Espresso

SKU: N/A - Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op Laat feedback achter

Category: .