Guatemala – El Zapote

Guatemala – El Zapote

€8,00€30,00

Guatemala – El Zapote

De alleskunner uit de Acatenango

Het gebied waar Don Julio deze koffie teelt ligt in een vallei nabij de zeer actieve Acatenango vulkaan. Het gebied kenmerkt zich door vele bosachtige gebieden en de constante toevoer van frisse zeelucht vanuit de Grote Oceaan. Dit zorgt, tezamen met de vulkanische bodem, voor zeer vruchtbare grond om Arabica’s van de hoogste klasse te kunnen verbouwen. Deze classificatie mag ook zeker worden toebedeeld aan de koffie van Julio Roberto Melendez Perez die samen met zijn zeven werknemers verantwoordelijk is voor de finca El Zapote. De inmiddels al ruim honderd jaar oude finca is in het verleden gebruikt voor telen van “panela” (onbewerkte rietsuiker) tot de grootvader van Don Julio decennia geleden heeft besloten het roer volledig om te gooien en de finca om te bouwen naar een koffieplantage. Tegenwoordig bestaat de Finca El Zapote uit tachtig hectare grond en overzien Don Julio en zijn zoon de dagelijkse pluk tijdens het oogstseizoen en de verdeling over de verschillende loten koffie.

Deze Guatemalteekse koffie combineert een indrukwekkende balans met een grote complexiteit. Het kan je niet ontgaan dat deze koffie, wanneer je deze voor de eerste keer proeft, enorm zoet is en een sprankelende aciditeit bevat. En dat maakt hem zo bijzonder; de balans slaat nooit door naar citroen. Onder deze laag zitten wat meer genuanceerde smaken van rietsuiker en peer en een prachtig lang mondgevoel.

Door deze balans en de suiker zal de El Zapote ook zeer goed samengaan met melk, al zal je dan wel iets inleveren op complexiteit. Kortom: de El Zapote is een alleskunner.

  • Origine: Guatemala, Acatenango
  • Hoogte: 1300-1800 meter
  • Verwerkingsproces:gewassen
  • Oogst: 2018
  • Variëteit: Caturra SHB
  • Smaakprofiel: Breed en toegankelijk; zeer zoet en een aantrekkelijke aciditeit; melkchocolade; rietsuiker, peer en muskaatdruif
  • Body/mondgevoel:Gemiddeld tot hoog
  • Branding: espresso & Filter
Wissen

Extra informatie

Gewicht

250 g, 500 g, 1000 g

Branding

Espresso, Filter

SKU: N/A - Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op Laat feedback achter

Category: .