“Latin American Blend”

“Latin American Blend”

€7,75€27,00

Latin American Blend

Snijd het onderwerp “Blends” met koffiebranders aan en voor je het weet beland je in een stevige discussie. Want passen blends eigenlijk wel binnen de doelen die de specialty coffee beweging nastreeft? Bij speciality coffee draait het immers om het unieke karakter van een koffie. Met andere woorden: blenden “Blends” met specialty coffee?

Bij Giraffe blenden we zo dat het specifieke van de verschillende koffie’s herkenbaar blijft en tegelijkertijd een extra dimensie aan wordt toegevoegd. Onze Latin America blend bestaat voor het grootste deel uit Brazil de Mantiqueira. Deze koffie leveren we ook als single en het is een koffie met veel body en een romige, notige zoete smaak.

Het tweede component van de Latin America blend bestaat uit een andere single uit onze branderij . Het is Peruaanse koffie uit El Palto in het Yamón district in het noorden van Peru. Een heldere koffie met een aangename fruitigheid. Verder vallen de aangename zoete, fruitige en chocoladetonen op.

 

Het bijzondere van de Latin America blend is dat de romige en chocolade-accenten sterk naar voren komen. Het fruitige van de Peru maakt de koffie ook wat toegankelijker. Het is de combinatie van koffies die ervoor zorgt dat je deze Latin-America blend de hele dag kunt drinken.

 

Cappuccino-koning
Soms krijg je als brander een onverwacht cadeau. Waar de Brazil al goed samengaat met melk, blijkt de Latin America helemaal een winnaar te zijn. Een cappuccino wordt net een candy bar en is spectaculair door zijn zoetheid en de volle chocolade-achtige smaak.

 

Factsheets

 

Brazil
Land:  Brazilië (70%)
Producent:  selectie van boeren uit de Cocarive Coop
Regio:  Serra da Mantiqueira
Hoogte:  1300 m
Verwerkingsproces:  pulped natural
Oogst:  najaar 2016
Variëteit:  Yellow Bourbon
Smaakprofiel:  zoet, romig,rijk en licht notig
Body:  vol

 

Peru 
Land:  Peru (30%)
Producent:  Juan Marco El Palto Association
Regio:  Yamón District – Northern Peru
Hoogte:  1300-1800m
Verwerkingsproces:  gewassen
Oogst:  2016
Variëteit:  Caturra / Catimor / Typica
Smaakprofiel:  erg zoet, fruitig, chocolade afdronk
Body:  vol

 

Wissen

Extra informatie

Gewicht

250 g, 500 g, 1000 g

Branding

Espresso

SKU: 1 - Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op Laat feedback achter

Category: .