Brazil – Pedra Branca

Brazil – Pedra Branca

€7,25€27,00

Wat zijn we blij met onze opvolger van de Manitiqueira, onze nieuwe Pedra Branca! Romiger dan room en een ongekende mooie balans van rietsuiker, kruiden, chocolade, zachte fruitigheid en vooral die lage bitterheid. De zoektocht naar deze bijzondere koffie valt te vergelijken met het zoeken van de bekende speld in de hooiberg, al pakken we het systematisch aan. Zeker in een land als Brazilië is het aanbod immens groot. In één micro-regio als Pedralva, Mantiqueira, zijn al 2000 ‘small holders’ actief. En die small holders zijn naar Braziliaanse begrippen dan wel klein maar met 30 tot 50 hectares is klein een relatief begrip. Je vindt als koffiebrander dus niet heel eenvoudig die Braziliaanse pulped natural met een smaakprofiel van een elegante candybar. Dat is het moment dat je als brander letterlijk de boer op moet gaan om direct aan de bron te gaan bijsturen.

 

Al in 2017 begon de voorbereiding van een lang en intensief traject om lots te traceren binnen een afgekaderd profiel. Hierbij zijn we steeds verder gaan inzoomen tot we in de zuidelijke regio van Minas Gerais bij Benifício Pedra Branca uitkwamen. Naast smaaktechnische eisen behoorden duurzaamheid en sociaal-economische omstandigheden* tot het eisen-pakket.

In samenwerking met vooruitstrevende CarmoCoffees en de aangesloten ‘small-holders’ van de Pedra Branca mill konden we bepaalde oogsten apart houden die precies aan onze eisen voldeden. Bessen worden voor Giraffe Coffee Roasters op het juiste moment van rijping geoogst, geselecteerd en verder als pulped natural verwerkt. Hierbij wordt het vruchtvlees verwijderd en worden de bonen 7 tot 10 dagen gedroogd op patio’s.

Het resultaat van dit langdurige proces mag er zijn als we onze cupping aantekeningen erop naslaan. De selectie tikt precies de vereiste profielkenmerken aan. Denk aan smaken als room, chocolade, amandel, koekkruiden en geen bitters. Maar het mooiste compliment voor deze koffie is: balans! Wat zijn we blij met onze Pedra Branca!

 

Land: Brazilië

Producent: selectie ‘lots’ Pedra Branca mill

Regio: Serra da Mantiqueira – Pedralva

Hoogte: 1300 m

Verwerkingsproces: pulped natural

Oogst: zomer 2018

Variëteit: Yellow Bourbon

Body: vol

Branding: Espresso

Smaak: Zoet, romig, kruidig en licht notig en sinaasappel

 

*) Sociale aspecten en duurzaamheid bij Pedra Branca

 

CarmoCoffees heeft sociale aspecten én duurzaamheid centraal gesteld bij Benifício Pedra Branca. Dit leidende principe is neergelegd in het volgend mission statement van CarmoCoffees:

“All of our ways of working comprises the thinking in the quality of life of our Partners-farmers Our goal is to stimulate them to keep living in their lands, offering study opportunities for their children or for themselves and to remain focused on their production quality.

There, nowadays, almost 60% of the area is designated for Permanent Environmental Preservation. Our intentions are to add 10% more for this use in the near future.
In order to meet our politics of stimulating the quality work, we pay higher bonuses for higher quality and we also offer the support of engineer agronomists and technicians in every aspect our Partner-farmers need. “

 

Wissen

Extra informatie

Gewicht

250 g, 500 g, 1000 g

Branding

Espresso, Groen (ongebrand)

SKU: N/A - Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op Laat feedback achter

Category: .

Tags: , , , , , , .