Peru – Tunki – Mamani

Peru – Tunki – Mamani

€12,00€44,00

De koffie waar een weg voor werd aangelegd

Peru’s prijswinnende TUNKI koffie heeft alles wat je van een top-koffie verwacht. Een hoge smaakintensiteit met een onmiskenbaar eigen karakter.

De uitzonderlijke kwaliteit valt al direct op als je de koffie ruikt. Een subliem bloemig aroma. Proef je de koffie blind dan denk je wellicht een Boliviaanse koffie in je kop te herkennen. Nee, nee, toch niet” denk je al snel. Want wat een bessigheid, zelfs wat van het tomaat-achtige van een SL-28 uit Kenia en een enorme sappigheid. De boer achter dit Peruaanse wonderkind is Raul Mamani. Hij werkt zo zorgvuldig dat hij jaar na jaar op het erepodium komt met zijn Tunki koffie.

De aandacht die Mamani kreeg in de koffiewereld ontging ook de Peruaanse overheid niet. Mamani had al jarenlang gevraagd om zijn onbereikbare vallei te ontsluiten  zodat kleine trucks het vervoer van zijn ezels konden overnemen. Nadat Mamani niet alleen in de USA een eerste prijs in de wacht sleepte maar ook op nationale kampoenschappen werd onderscheiden, werd er voor hem zelfs een weg aangelegd. Een weg die precies stopte bij Mamani’s voordeur en geen meter verder!

URL naar video:

https://www.youtube.com/watch?v=9UVjYnHZA74

Giraffe Coffee werd op het spoor gezet van Mamani’s Tunki coffee dankzij inspanning van de “Trade Commission Of Peru”. Tijdens een inkoopreis door Peru in augustus 2017 ontmoette Maarten van der Jagt (Giraffe) Raul Mamani op de Expo Amazonica in Moyobamba. Van de koffie van Mamani was op dat moment nog maar één baal beschikbaar. Onder het genot van de koffie werd de aankoop “beklonken”.

I’m in love

Op 13 september 2017 konden wij bij Giraffe de TUNKI koffie vrij geven voor verkoop. Op deze dag presenteerden we de Tunki koffie aan een groep Nederlandse en buitenlandse coffee professionals in het kader van een discussie over MVO.

Tijdens deze blinde cupping (proeverij) was het opnieuw verbazingwekkend te zien hoe enorm enthousiast werd gereageerd op de Mamani samples die we geplaatst hadden tussen andere Peruaanse top-koffies.

De loftuitingen waren veelvuldig. Op een proefformulier schreef baristakampioenschaps-jurylid Leigh McDonald:  “I’m in love”

 

District: Sandia

Zone: Tunki Mayo

Finca: Mamani 1700m

Variety: Caturra Bourbon

Notes: Chocolate, steenfruit, tomaat, citroen, romig en sappig

 

Wissen

Extra informatie

Gewicht

250 g, 500 g, 1000 g

Branding

Espresso

SKU: N/A - Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op Laat feedback achter

Category: .